Programma

PROGRAMMA CARNAVAL

In 2020 loopt heel Lamsorenland en omstreken voor de 61e keer weer uit tijdens carnaval.  Voor iedere grote en kleine gast is er wel iets leuks, dat lees je in het programma op deze bladzijden. Natuurlijk trekt traditiegetrouw de mooiste en langste stoet op zondagmiddag in de gemeente Hulst door  ons dorp, dit keer in een nieuwe route. Na afloop is het supergezellig in onze carnavalstempel 'de Luifel'. 's Avonds zal MELROSE er een fantastisch feest van maken, dat ze dat kunnen hebben we al eerder mogen beleven, dus daar wil je zeker bij zijn! En ook maandagavond is het inmiddels een vast gegeven in de Luifel, dit jaar is het thema 'Adam&Eva'.  Bedenk een te gekke outfit in dit thema (er zijn prijzen voor de leukst en origineelst verklede aanwezigen) en kom ook naar de gezelligheid. Want dat is het wel, voor alle grote en kleine Lamsoren. Lekker dansen en hossen met zijn allen! Het beloofd weer een práchtig carnavalsweekend in Lamsorenland te worden!


Zaterdag 8 februari

14:00 uur - Knus Mee 50+ Alle Lamsoren die weten waar Abraham of Sarah de mosterd haalt komen deze middag samen in 'de Luifel' voor een middagje geweldig entertainment. De Showgroep, Boerenkapel en Prins Denniekes met zijn gevolg maken er met zang, dans, theater en muziek een fantastisch gezellige middag van!


Zaterdag 15 februari

Prins Denniekes, Hofdames, Raad van Elf en Pliesiemannen van de Lamsoren feesten mee met alle carnavalsvierders in Hengstdijk

 

Vrijdag 21 februari

13:30uur - Carnaval met de kleinste Lamsoorkes Prins Denniekes, Hofdames, Raad van Elf, de Pliesiemannen en de Boerenkapel van de Lamsoren vliegen carnaval in. Samen met de allerkleinste Lamsoorkes, de kinderen van basisschool 'de Oostvogel' gaan ze carnavallen in 'de Luifel' en wordt de Jeugdprins -of Prinses voor dit jaar gekozen.

19:30 uur - Sleuteluitreiking in Hulst Dé officiële opening van carnaval, met álle Prinsen en Prinses uit de gemeente Hulst, waarbij  zij traditioneel  de sleutel van hun dorp overhandigd krijgen door de Burgemeester.  Het zal weer een feestelijke avond worden, het voltallige college van B&W en alle Raden zijn hierbij aanwezig. En daarna  gaan we eens kijken bij de Vogelpiek.

 

Zaterdag 22 februari

Op zaterdagmiddag rijden Prins Denniekes, Hofdames, Raad van Elf en de Pliessiemannen weer mee in de optocht van van 'de Vogelpiek' in Vogelwaarde
 
20:00uur - Toertocht langs carnavalsfeestjes in de buurt 's Avonds brengen de Prins en zijn gevolg met de bus een bezoek aan 'de Djerken' in Graauw. Daarna gaan ze met dit bonte gezelschap naar 'de Vossen' in Hulst en dit jaar sluiten ze de avond af met 'de Kloorianen' in Kloosterzande

 

Zondag 23 februari

Vanaf 12:30 uur - Inschrijven voor de stoet Inschrijven en ophalen van de startnummers voor de carnavalswagens en de looptgroepen bij 'State'.
 
13:30 uur - Traditionele stoet Dé optoscht van de carnavalszondag: elk jaar rijden er heel wat wagens mee, dus komt dat zien. Op de Vèrkensmarkt zal carnaval in Lamsorenland geopend worden door Prins Denniekes, samen met burgemeester Mulder. Daarna starten we met de traditionele stoet. Dit jaar is de route langs de Jac. de Waalstraat en de Dreef. De eerste prijs is het carnavaleske bedrag van €555,-.
 
17:00 uur - Après-stoeten in  'de Luifel' Na de stoet en voor de prijsuitreiking van de loopgroepen is de ambiance in 'de Luifel' helemaal top. Kom gezellig een drankje drinken,  hossen, ouwehoeren met bekenden en meezingen, gezellig!
 
18:00 uur -Prijsuitreiking loopgroepen Prijsuitreiking voor de loopgroepen in 'de Luifel'. Superspannend, dat wil je niet missen! Als de loopgroepen hun prijzen opgehaald hebben, start de kroegentocht vanaf 'de Luifel'. Daaraan wordt deelgenomen aan Prins Denniekes, zijn gevolg en iedereen die aan wil haken, leuk!
 
20:30 uur - HET ENIGE ECHTE CARNAVALSBAL IN DE GEMEENTE HULST BARST LOS!
 
21:30 uur - Prijsuitreiking wagenbouwers Nog zo'n spannend en feestelijk moment: de prijsuitreiking van de wagenbouwers in 'de Luifel'. Daarna bouwen we een fantastisch feest met M E L R O S E. 
 

Maandag 24 februari


14:00-18:00 uur - Kindersongfestival
Eigen nummers live zingen, dat is wat het Kinder Songfestival in Lamsorenland zo bijzonder en uniek maakt. Ieder jaar weer komen de meest verrassende, ludieke en fantastische teksten voorbij. Met de presentatie van Frank den Presentator en begeleiding van de enige echte Tim ben je verzekerd van een geweldige middag plezier en genieten voor groot en klein in 'de Luifel'
 
Tussen het Songfestival en het avondprogramma hoef je natuurlijk niet naar huis: schuif gezellig aan bij café de Koning. Zij hebben tijdens het carnavalsweekend verschillende lekkere carnavalsmenu's. Het is dan wel verstandig vooraf te reserveren in het café.

Vanaf 20:00 uur - Adam & Eva We starten de avond met het gezelligste jeugdbal in de buurt. Van 20:00 tot 21:30 host en danst de jeugd door 'de Luifel' en is het leut voor 10! Het gezelligste carnavalsfeest van de maandagavond start dan aansluitend om 21:30.  Net als vorig jaar, met dit keer als rode draad  'A D A M & E V A'. Ook dit belooft weer een topfeest te worden!
Bedenk een originele outfit in het  bovenstaande thema en maak weer kans op mooie prijzen deze avond.
Vanaf 21:00 uur wordt er gejureerd en om 23:00 uur is de prijsuitreiking. Opgeven om mee te doen is niet nodig, iedereen wordt bekeken door onze foute jury. Het  wordt ongetwijfeld weer een fantastisch gezellige en leutige avond, zorg dat je er bij bent!
 
De entree is op deze feestavond gratis!

 

Dinsdag 25 februari

Op dinsdagmiddag rijden Prins Denniekes, Hofdames, Raad van Elf en de Pliesiemannen mee in de optocht van 'de Kloorianen'in Kloosterzande

19:00 uur Officiële afsluiting van het carnaval voor 'de Lamsoren'.

 

Zondag 1 maart

's Zondags na  carnaval zullen de Lamsoren aanwezig zijn bij de optocht van 'd' Ossekoppen' in Ossenisse