Prinsenbal 2007

Op 9 november jl. was het weer bal bij Lowie…….., groot bal………., Prinsenbal dus! De Lamsoren presenteerden op dezen najaarsavond ulderen Prins en gevolg voor het kommende carnavalsseizoen. En zoals het de Lamsoren betaamd, gebeurde dat in stijl. Deze keer was een deel van het dorpscafé omgebouwd tot het interieur van een heuse bus. Alsof je een echte bus binnenstapte, compleet met stoelen, stuur en toerenteller. Een enigszins uit de kluiten gewassen noodhamer werd gelukkig met rust gelaten tijdens de presentatie! En dat viel alles mee……….. 

 

Via diverse schermen konden de in grote getale opgekomen toeschouwers meekijken door de “voorruit” van de bus. Het was niet zomaar een bus, het was een bus van Vanjolia! Niemand minder dan Daan Vanjolia zelf was bereid gevonden de bus voor deze unieke gelegenheid te besturen. Hij haalde de leden van de Raad van Elf en sjampetters onder luid getoeter thuis op om ze mee te nemen richting carnaval 2008. Zo af en toe sputterde de bus even, maar daar breng je Daan niet mee van z’n stuk. Die heeft wel voor hetere vuren gestaan en loste dit op de zijn kenmerkende professionele manier op. Weliswaar functioneerde ook de stroomvoorziening in de bus af en toe niet helemaal vlekkeloos, ook dat mocht de pret niet drukken.

 

Vele bekende gezichten stapten de bus in. Zo moest Pieter van de trekker gesleurd worden en werd Mark uit de bogaard getrokken. Mike moest zelfs z’n kinderwagen op de stoep laten staan om deze bus niet te missen! Jordy werd vanuit z’n kinderboerderij meegenomen en Roy werd opgepikt bij z’n eerste huis: de vrachtwagen! Zelfs lijn 19 naar Breda moest er aan te pas komen om Jos uit het stadion in Breda te plukken. Nieuwkomer was Jos Staal, die in het verleden als reserve al menig café afgesloten heeft. Dat beloofd dus veel goeds!

 

Verbazing was er toen de bus als een van de eerste haltes stopte in de Pastoor Knipscheerstraat, bij de residentie van Prins Pico. De verrassing was compleet toen Jurgen in Raad van Elf-pak de bus binnenstapte. Geen Prins Pico meer dit jaar dus, maar wie dan wel……….? Toen alle leden van de Raad en de sjampetters opgehaald waren werd er live overgeschakeld naar beelden van Omroep Lamswaarde. De bus met de prins en hofdames kwam het dorp opgereden. De bus stopte voor The Place Lowie. Vele mensen kropen voor het raam om een glimp op te vangen van de nieuwe prins. Deze hield zich echter schuil achter een doek. Na een sluipgang stapte de Prins der Lamsoren 2008 het afgeladen café binnen. Het was niemand minder dan John Fassaert! Hij stak meteen van wal en stelde zich voor als Prins Leut. Daarna stelde hij z’n charmante hofdames Leoniek en Wendy voor.

 

De Lamsoren zijn met dit team weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen! De ervaring van de routiniers aangevuld met vers bloed staan garant voor een oergezellige carnaval met nieuwe impulsen! De Lamsoren gaan er voor!

 

En bij Lowie……… daar bleef het nog lang onrustig…….