Kindersongfestival

Ook het kindersongfestival in Lamsorenland kent een lange traditie. Al in 1975 vond het eerste kindersongfestival plaats, toen nog gepresenteerd door de alom bekende meester George Verdurmen. Van enige muzikale begeleiding was destijds nog geen sprake. Wel werd er ook toen al live gezongen, carnavalskrakers als “Willempie” waren in die tijd erg populair.
Later werd het songfestival gepresenteerd door Jan van Waterschoot, een muzikale alleskunner die toen nog op Lamswaarde woonde. Het songfestival werd naar een hoger niveau getild: niet alleen ging Jan de kinderen muzikaal begeleiden op zijn piano, ook kwamen er steeds meer liedjes met eigengemaakte teksten. Jan was ook bekend om zijn ludieke stukjes "tussendoor". Het kindersongfestival op Lamswaarde werd steeds professioneler.

Vanaf 1989 is de presentatie in handen van Frank “dun presentater” van Driessche. Hij is naast een geweldige presentator ook gekend om zijn luchtige tussendoortjes. Frank vermaakt het publiek graag met een sketch of een lied. Zelfgemaakt natuurlijk, hij kan niet achterblijven bij het jeugdig zangtalent. In 2011 ontving hij een onderscheiding omdat hij al 22 jaar het Kindersongfestival presenteert! Hulde!

Tim van der Meulen begeleidt de talenten muzikaal. Veel kandidaten nemen het kindersongfestival zo serieus op dat ze vantevoren nog even met Tim oefenen om hun lied zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Verder steken Ellen, Raf en Frank vanuit de werkgroep veel tijd in het optimaal voorbereiden en laten verlopen van het kindersongfestival in De Luifel.

Of je nu op de basisschool of de middelbare school zit, iedereen kan zich inschrijven voor het kindersongfestival. Er zijn leuke prijzen te winnen, maar uiteraard staat het beleven van een fantastische middag voorop!